Nieuws van de dorpsraad

Wat is de impact van de pandemie op het gemeenschapsgevoel van de Burgerveners? Vanwege de lock downs, gevolgd door de verbouwing van dorpshuis Marijke, zijn er 3 jaar lang bijna geen activiteiten ontplooid. Gaan onze buren de weg naar het ons “clubhuis” weer terugvinden? We zijn verheugd dat een groot aantal mensen elkaar weer opzoekt. Ook nieuwe buren zijn van de partij, daar zijn we erg blij mee. Het dorpshuis doet weer dienst als ideale plek voor: feesten, cabaret, kunstfietsroute, spellendagen, BBQ’s, boekenmarkten, bingo-avonden, puzzelwedstrijden, etc, etc.

Als er activiteiten in het dorpshuis zijn, dan is het verplicht dat er iemand met een BHV diploma aanwezig is. Een aantal dorpsraadleden zal deze cursus gaan volgen. Daarmee vergroten we de mogelijkheid voor kleinschalige activiteiten, omdat St Maatvast dan niet per se aanwezig hoeft te zijn.

Met het vertrek van Nettie Spijker eind vorig jaar en Arnoud Hendriks na de heropening van Marijke zijn er lege stoelen bij het bestuur. Carla Verwoerd heeft inmiddels (niet geheel vrijwillig :)) de taak van penningmeester op zich genomen. Lisa van Wissen en Jolanda Dercksen verzorgen het secretariaat en contact met gemeente, Jan-Marein Oelderik richt zich op communicatie en evenementen. En er is goed nieuws: Robert Clement komt ons team versterken en neemt gelijk de voorzittershamer in handen.

Op gepaste wijze, samen in het bootje, namen we afscheid van collega Arnoud.

Sinds augustus dit jaar heeft de gemeente Haarlemmermeer een nieuwe gebiedsmanager zuidoost. Femke Osinga, woonachtig in Nieuw-Vennep, heeft o.a. ervaring als bestuursadviseur bij de gemeente Leiden. Zij kent de ins en outs van het werken in een gemeentebestuur. Wij verheugen ons op een vruchtbare samenwerking.

Na overleg met de verkeersdeskundige is besloten om permanent een smiley (snelheidsmeter) op te hangen aan de Leimuiderdijk. Deze smiley wordt om de 3 maanden omgedraaid in de andere rijrichting. Dit is om gewenning te voorkomen. Smileys hebben een bewezen effect op het rijgedrag van de meeste automobilisten. Heeft u vragen over of idee├źn om Burgerveen verkeersveiliger te maken, mail ons: burgerveen@gmail.com.

Vriendelijke groet, namens de dorpsraad, Jan-Marein Oelderik

image_pdf