Auto delen?

Hebt u een auto die vaak stil staat? Of heeft u op sommige momenten juist behoefte aan een (extra) auto? Dan hoor ik het graag!

Waarom ik dit aan u vraag

Op dinsdag is mijn partner met de auto naar werk. En is het mijn mamadag. Soms wil ik naar opa en oma, of naar dansles met onze dochter. Omdat er geen bus rijd, is dit vaak een lange en vermoeiende reis.

Een tweede auto voor die ene rit in de week wil ik liever niet. Ik vind het zonde dat deze op alle andere dagen stil staat. Wist u dat de impact van de auto op nummer 2 staat van grootste vervuilers? Slecht voor het milieu en de portemonnee.

Misschien herkent u zich hierin. Of heeft u juist een auto die vaak stil staat, en kunt u wel een bijdrage aan de kosten en het onderhoud gebruiken.

Voor wie niet dagelijks een eigen auto nodig heeft, is een deelauto een prima oplossing. Als we maar zorgen voor goede en duidelijke afspraken over kosten, verzekeringen en netjes met elkaars spullen omgaan. Zo zorgen we ook nog eens voor minder CO2 uitstoot én meer ruimte in ons dorp.

Hoe werkt autodelen?

Er zijn verschillende manieren om een deelauto te gebruiken. Bijvoorbeeld het delen van een auto met de buren. Dit kan via bestaande platforms zoals Snappcar, of je maakt onderlinge afspraken met een sluitend contract. Als er meerdere mensen interesse hebben, kunnen we samen een auto kopen. Er zijn handige sites die ondersteunen bij contracten en de juiste verzekering. Ook wil ik, bij voldoende animo, onderzoeken samen met de gemeente of een commerciële aanbieder of we een (elektrische) deelauto kunnen aanschaffen.

Hoe meld ik me aan?

Wilt u uw auto delen? Of hebt u zelf ook behoefte aan een auto om af en toe te kunnen gebruiken? Stuur een mail naar ctoorenaar@gmail.com

image_pdf