Dorpshuis Marijke feestelijk heropend

Vol trots ontvingen Stichting Maatvast en de Dorpsraad Burgerveen alle genodigden voor de officiële opening van ons verbouwde dorpshuis. Fijn om weer de vertrouwde gezichten van Burgerveners in Marijke te zien. Het resultaat van alle aanpassingen valt in zeer goede aarde. De grote zaal is fris en sfeervol en de woonkamer/bibliotheek is knus en comfortabel geworden. Sommige mensen wisten niet eens dat er een zonnig terras achter de openslaande deuren aanwezig is.

Simone Ettes (Regiomanager Maatvast) heette allen welkom. Bernt Schneiders van Stichting Leefomgeving Schiphol (hoofdsponsor van de verbouwing) sprak de zaal via het nieuwe TV scherm toe. Maarten Askamp (directeur St Maatvast) benadrukte dat dorpshuis Marijke er voor alle Burgerveners is. Wethouder Mariëtte Sedee verrichtte de officiële opening.  Zij stond stil bij het belang van de inzet van vrijwilligers. Als verrassing ontving Arnoud Hendriks de erespeld van de gemeente Haarlemmermeer, als dank voor zijn vele jaren inzet voor het dorpshuis, de dorpsraad en als lid van de omgevingsraad Schiphol.

Daarop knalden de kurken van de (alcoholvrije) champagne en werd er geproost op het succes van ons dorpshuis. Onder de genodigden was ook Inge van der Blom aanwezig, dochter van de initiatiefnemer van de bouw van het dorpshuis Dirk van der Blom. Zij overhandigde een verzilverde troffel, waarmee in 1962 inwoners van Burgerveen hadden geholpen om de muren te metselen.

Tijdens het officiële gedeelte werden de kinderen (en hun ouders) vermaakt in de woonkamer met een show van de goochelaar. Met ballonnen toverde hij verrassende creaties voor de jongste Burgerveners. Met zijn weergaloze trucs werden de volwassen aanwezigen in de maling genomen. En ondertussen konden we genieten van liedjes uit de jaren ’60 en meezingen met de troubadour.

Na de receptie konden alle Burgerveners  genieten van het lekkers uit de fraaie food truck. Het thema van de festiviteiten was : 1962, het jaar waarin het dorpshuis ooit haar deuren opende. De aanwezige  DJ bracht ons terug naar begin jaren zestig. Al met al zeer geslaagd. We kunnen er de komende 60 jaar weer veel plezier aan ons dorpshuis beleven!

image_pdf