Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Oude berichten

Nieuw in Burgerveen, een 24-uurs meetpunt voor vliegoverlast!

Burgerveen ligt onder de drukste luchtroute van Nederland. Sommige dagen tellen we 300 tot 400 vliegbewegingen boven ons dorp. In Rijsenhout en Leimuiden wordt het vlieggeluid gemeten maar in Burgerveen niet meer. Vanaf nu wel! Ik heb een meetstation geplaatst en iedereen kan de meetresultaten inzien, gewoon via internet. Je kunt deze gegevens op drie verschillende manieren weergeven en gebruiken om aan te tonen dat de overlast soms onmenselijk en onhoudbaar is.
Het meetstation in Burgerveen meet de overlast in decibel (dB). Heel kort samengevat, tot 40dB is fijn, 100dB is pijn. De meeste vliegtuigen veroorzaken tussen 60 en 90dB, niet fijn.

Weergave 1.

Dit toont een tabel van een (zelfgekozen) periode, met alle vluchten en de gemeten dB waarde.
– Ga naar https://donderdorp.nl en vul bij postcode in: 610_105 (of klik in het kaartje op de speld bij Burgerveen)
– Je hoeft verder niets in te vullen. Wel kan je, indien gewenst, de periode wijzigen.
– Als je onderaan de pagina “Zoek_op” aanklikt wordt het overzicht getoond.
– De kaart en tabel geven alle toestellen weer binnen de gekozen periode, hieronder een voorbeeld.

Weergave 2.

Voor een grafiek met meetgegevens van een gewenste dag. Je komt op een Duitse website maar je ziet mijn meetgegevens uit Burgerveen. Meetgegevens (dfld.de)
Je ziet een grafiek zoals het voorbeeld hieronder. Schiphol gunde ons deze dag alleen rust tussen 02:15 en 04:45 ’s nachts.

Weergave 3

Voor een kaart met alle meetstations (live).
Live Kaart Noord-Holland (dfld.de)

Waarom verzet ik mij tegen Schiphol? Schiphol wil altijd groeien, nu zijn het 400 toestellen over ons dak, is dat ok? En 600 of 800 dan? Verzetten wij ons niet, dan is dat de toekomst. Dit bezorgt ons meer hinder en vervuiling. Schiphol is belangrijk voor handel en Nederlanders die op vakantie willen en dat blijft zo. Maar wist je dat de helft van alle vliegtuigen die je hoort puur is bedoeld om overstappers uit andere landen te ontvangen en weer verder te sturen? Buitenlandse overstappers die hier alleen maar zijn omdat hun ticket dan goedkoper is dan wanneer zij rechtstreeks zouden vliegen? Deze mensen voegen niets toe aan de economie maar wij betalen de prijs. Schiphol is ook al lang niet meer de banenmotor van Nederland, er is al een groot tekort aan personeel in elke sector. De energietransitie komt zelfs in gevaar door het grote tekort aan personeel. Schiphol heeft gewoon geen groei meer nodig.

Voor meer informatie of het uitwisselen van ideeën, neem gerust contact met mij op via Michiel (@mvparreeren) / Twitter of laat hier een bericht achter.

image_pdf

Geef een reactie