Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Oude berichten

Pas op met Nextdoor brief!

Uit verschillende plaatsen in het land komen meldingen binnen van ongevraagde (reclame)post van Nextdoor. De brief bevat een uitnodiging om lid te worden van deze buurtapp en is zogenaamd namens een buurtbewoner verstuurd. In een aantal gevallen worden ook de achternaam en zelfs de straatnaam van deze bewoner genoemd in de brief, waardoor deze persoon eenvoudig te achterhalen valt. Bij navraag blijkt dat deze persoon vaak van niets weet: de brief is in werkelijkheid door het bedrijf zelf verstuurd. Sinds 2019 zijn al meerdere aangiften wegens identiteitsfraude ingediend.

Ook in Burgerveen hebben diverse inwoners deze brief ontvangen. Het doel van dit bedrijf lijkt vooral gericht op het verzamelen van persoonsgegevens en reclame inkomsten. Hoewel dit niet veel anders is dan bij bedrijven als Google en Facebook lijkt Nextdoor niet de meest nuttige app en raden wij aan voorzichtig te zijn. Na contact met de dorpsraad blijkt dat Nextdoor géén initiatief van hen is. Als je naar aanleiding van de brief hebt aangemeld bij Nextdoor en het nu ook niet meer vertrouwt (of niet meer wil gebruiken) raden wij aan de app te verwijderen van je telefoon maar óók je Nextdoor account te laten verwijderen.

Je kan je Nextdoor account niet zelf verwijderen dus moet je Nextdoor verzoeken dit voor je te doen. De officiële methode hebben we hieronder beschreven.
 
1. Ga in je browser naar dit webadres: Contact Nextdoor
2. Kies de volgende opties in het formulier: 

3. Klik vervolgens onderaan de pagina op de knop “Ik heb nog steeds hulp nodig”.

4. Vul de gevraagde gegevens in.

5. Klik dan onderaan de pagina op “ik ben geen robot” en vervolgens “Verzenden”:

image_pdf