Even voorstellen…

Robert & Agnes

Of ik het zag aankomen? Misschien een beetje. Toen Jan-Marein mij vroeg of ik in de dorpsraad zitting wilde nemen, waren het meer praktische problemen die me tegenhielden, dan inhoudelijke bezwaren. Zoals wanneer er dan vergaderd kan worden. Het verbaasde me daarna eigenlijk niet dat al de eerste vergadering gevraagd werd of er geen nieuwe kandidaat was om het voorzitterschap van Jan-Marein over te nemen. Toen heb ik maar ‘ja’ gezegd.

Mijn naam is Robert Clement. De afgelopen 24 jaar ben ik werkzaam in Amsterdam bij het NKI-AVL. Hou mij daar bezig met het verbeteren en uitbreiden van de gebouwen van het ziekenhuis. Wie wel eens in het AVL geweest is loopt dus als het ware mijn werk binnen. Een dankbare baan, voor een fraai instituut. Overigens is het binnenkort wel mooi geweest.

Want ik wordt binnenkort (oktober dit jaar) alweer 65 . En omdat je maar een keer leeft, kies ik ervoor om over ongeveer een jaar met werken te stoppen, en mijn tijd te gaan investeren in zaken die mij na aan het hart liggen.

Belangrijkste van alles is mijn gezin. Mijn vrouw Agnes en onze kinderen Robin, haar vriendin Ronja en onze zoon Peter.  De laatste woont tijdelijk weer bij ons, omdat er voor studenten gewoon kamers tekort zijn. Dus als je beweging in onze tuin ziet, is het goed volk.

Door te stoppen komt er meer tijd vrij. Voor een scala aan liefhebberijen, zoals alle vormen van watersport, actieve sport, bezinning, muziek, modelbouw, bridge, puzzelen. We vervelen ons niet. Een activiteit die we graag ondernemen is op ons terras aan de voorzijde zitten, waar de hele wereld aan je voorbij trekt. Het mooiste terras ter wereld, vinden we.

We wonen inmiddels al weer bijna vier jaar aan de Leimuiderdijk, op nummer 312. Aan de zuidzijde, net voorbij de Elha-gebouwen. Voor de ingezetenen is het dat huis van de tennisbaan. En van de sterke verhalen, maar die kom je maar een keer halen als het mooi weer is.

Wat ons vooral trok in dit huis in Burgerveen is de enorme ruimte om je heen, het geweldige uitzicht, het water, en dat je toch overal dicht bij bent. De buurt kregen we er eigenlijk gewoon bij dus, maar je kunt het nauwelijks beter treffen. Lieve en attente buren, veel contact, gezamenlijke activiteiten…. We komen uit de stad (hartje Den Haag) en zijn er in alle opzichten enorm op vooruit gegaan.

Voor de Dorpsraad wil ik vooral mijn ervaring inbrengen in besturen in brede zin. Ik heb in veel besturen gezeten en sta vooral bekend als verbinder, creatieve oplosser van problemen, een positivo met eindeloos geduld. Maar wel resultaten neerzetten. Als uitdagingen voor de Dorpsraad zie ik het levend houden van Burgerveen als gemeenschap, de bewaking van wat er om ons heen gebeurt waaronder uiteraard de luchthaven. Bovendien vraagt de verkeerveiligheid de nodige aandacht.

Ik hoop velen van jullie bij de activiteiten van de Dorpsraad aan te treffen.

image_pdf